h4-2

OTTHONI BALESETEK: ELTÖRIK A HIGANYOS HŐMÉRŐ, MIT NE CSINÁLJ

Hirdetés

Egy törött higanyos lázmérő nagy problémát okozhat még felnőttek körében is. Sokan nem tudják, hogy mennyire veszélyes és hogyan kell összegyűjteni a higanyos lázmérő szilánkjait úgy, hogy ennek ne legyen semmilyen káros következménye a saját és családjuk egészségére. Ma, megosztjuk veletek a legfontosabb tudnivalókat, hogy senki se kapjon higanymérgezést.

Mit tegyünk, ha eltört a higanyos lázmérő?

1. Ilyenkor fontos, hogy mindenki elhagyja a termet. Ne feledkezzünk meg az állatokról sem!

h1

2. Azonnal csökkentenünk kell a szoba hőmérsékletét, ezért ha van a lakásban légkondicionáló, akkor állítsuk be 16-18 fokra.

h2

3. Csukjuk be a beltéri ajtókat és nyissuk ki az összes ablakot!

h3

4. Győződj meg arról, hogy nem ömlött a higany a ruhádra, vagy a cipődbe.

Hirdetés

loading...

h4

5. Vegyél fel vastag gumikesztyűt és tegyél maszkot.

h5

6. Fogj egy üvegedényt és töltsd meg vízzel.

h6

7. Egy gumi pumpával, vagy tű nélküli fecskendővel szívd fel a higany gömböket, majd csepegtesd bele a vízbe. Ha a padlón apró üvegszilánkok is vannak, akkor töröld fel egy szivaccsal, vagy nedves újságpapírral.

h7

Végül, ha már összegyűjtötted a szilánkokat és a higanyt, akkor kétszer mosd fel a padlót olyan fehérítővel, ami klórt tartalmaz. 1 liter vízhez adj hozzá 1 evőkanál fehérítőt. A padlót ily módon fel kell mosnod hetente kétszer, egy hónapig. Semmilyen esetben ne dobd el az üveget, amibe a higanyt összegyűjtötted, mert ezt vissza kell juttatni a legközelebbi veszélyes hulladék gyűjtő telepre.

buzzblog

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.