MÉG EGYSZER A SZÓDABIKARBÓNÁRÓL

Hirdetés

loading…


2. Letörli a zsírkrétával, ceruzával, festékkel összekent bútorfelületeket. Szórj szódabikarbónát nedves szivacsra és dörzsöld be a felületet.


3. Kidugaszolja a csatornát. Öntsünk másfél csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd lassan öntsünk 1 csésze ecetet rá. Hagyjuk öt percet (fedjük le, ha lehetséges) majd öntsük le forró vízzel.

4. Eltávolítja a zománcozott, vas vagy acélból készült tárgyakról a szennyeződéseket. Dörzsöljük át nedves szódabikarbónás szivaccsal a fémtárgyakat. Töröljük szárazra tiszta ronggyal.

5. Edények tisztítására is alkalmas. Szórjuk meg a felületet szódabikarbónával, és hagyjuk állni öt percet. Enyhén dörzsöljük meg és öblítsük le.

Hirdetés

loading...

6. Fogak tisztítása és fehérítése. Használj szódabikarbónás fogkrémet és vizet.

7. Eloltja a B-kategóriás tüzeket (gyúlékony folyadékok, mint a benzin, olaj és zsír). A szódabikarbóna csak kis lángokat képes eloltani.

8. Szagtalanítás. A szódabikarbóna por elveszi a testszagot.

9. Eltávolítja a kis olaj- vagy zsírfoltokat. Szórjuk meg a foltot szódával, hagyjuk állni pár percet majd tisztítsuk le nedves ronggyal.

10. Rendezi egyes gyomorproblémákat. Igyunk meg fél teáskanál szódabikarbóna és fél csésze vízből készült oldatot – ez hatékony savkötő.

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.