SZELFI KISOKOS. HASZNOS TANÁCSOK SZELFI KÉSZÍTÉSHEZ….

Hirdetés

1. PÓZ HAJTSD LE A FEJED, ÉS HAGYD, HOGY A LÁBADÉ LEGYEN A FŐSZEREP

Amikor azt mondom, szelfi, egyből egy arc jut eszembe, de valójában a szelfi, egy kép rólad, amit te készítettél. Miért ne készíts képet a lábadról? vagy akár egy új fülbevalóról, nyakláncról. Vagy a frissen elkészített körmeidről? Próbáld ki, az emberek szeretni fogják! Te pedig kísérletezhetsz, és kiélheted a kreativitásodat is!

PÓZ 2. VÁGD SZŰKRE

Nehéz dolog a szelfi készítésénél, hogy a háttér el ne vigye az érdeklődést. Gyakran látod azt is, hogy a képen a szelfiző nagyon kinyúl, hogy minden a képben legyen. Van egy megoldás: Vágd szűkre a képet, vedd le a hátteret, és csak az arcod fotózd.

Egy haladóknak szóló ötlet: Ha közelebb tartod a telefonod, pontosabb lesz a kép rólad, és elmosódott a háttérről. de az orrod nagyobb lesz, és a szemed kisebb.  Ezt szeretnéd? Nem hiszem! De egyszerűen orvosolhatod ezt a hibát: Zoom-old a kamerát közelre, és tartsd távol, így arányos lesz az arcod, és kizárod a hátteret.

3. PÓZ A HARMADOLÁS SZABÁLYA

A fotósok ismerik a harmadolás szabályát, de hajlamosak elfelejteni abban a pillanatban, amint elkezdenek szelfizni. Rossz hír, a szelfi nem mentesít a fotózás szabályai alól.

Az alábbi fotó mutatja, hogy ha jobbra, vagy balra helyezed az arcod, mennyivel izgalmasabb szelfit eredményez, mintha betennéd a kép közepébe.

Összefoglalva, az arc akkor mutat jól, ha a szemek a fotó felső keretétől egy harmad távolságban vannak lefelé, és a szélétől is hasonló távolságra, esetleg egy kicsit kevesebbre. Csak ne legyen az arcod a kép közepén, mert ez úgy mutat, mint egy személyigazolvány fotó, vagy egy rendőrségi rabosítási fotó.

aliEdwardsWater

PHOTO CREDIT: ALI EDWARDS

4. PÓZ MUTASD MAGAD VÍZBEN

Lebegj a vízben a hátadon, és így készíts fotót magadról. Ez lehet egy medencében, vagy otthon a fürdőkádban. Vigyázz, le ne essen a telefonod! 🙂

A vízben fotózás igazi élmény tud lenni, és különlegessé teheti a szelfidet, annál mindenképp izgalmasabb, mint ha a Mekiben vagy a tükör előtt lőnél magadról kis színest.

 

Photo Credit: Jennie Harless

PHOTO CREDIT: JENNIE HARLESS

5. PÓZ KÉTKEZES SZELFI

Amikor szelfizel két lehetőséged van: Egy kézzel fogod a kamerát, vagy két kézzel. A kétkezes szelfi egyszerűbb, mert az egyik kezeddel tartod a kamerát, a másikkal pedig megnyomod a gombot, de vigyázz, nehogy eltakard a lencsét!  Kétkezes szelfinél told el magadtól a kamerát, így a karod keretként szolgál.

IMG_3316 copySmall

6. PÓZ A SZELFI SZELFIJE

Hirdetés

loading...

Igazán jó őtlet, hogy megkérsz valakit, hogy fotózzon le, ahogy épp szelfit készítesz magadról. Ez jól mutat, és érdekes is.

ÉS VÉGÜL MÉG 10 BÓNUSZTIPP:

All ready for your Pinterest Boards!

Pinterestre készen

1. Kísérlezett a szögekkel
Fordítsd a fejed balra, vagy jobbra, figyeld meg, melyik a fotogénebb oldalad, mindenkinek van ilyen, még a legnagyobb sztároknak is. A fotogénebb oldalad érdekesebb, és többen fogják lájkolni is.

2. Igazítsd be  a vállaid
Ha a vállaid párhuzamosak a kamerával, akkor egy kicsit fordítsd el, jobb lesz a kép felépítése, és szebb lesz a fotó.I

3. Fénybe állj
Figyelj a megfelelő fényekre, állj ablak mellé, vagy válassz külső helyszínt. Ha jó a fény, te is szebb leszel. Szembefény eltünteti a ráncokat és a szem alatti karikákat, próbáld ki! Figyeld meg, hogy melyik forrással mutatsz szebben, figyelj arra, hogy a kamera árnyéka ne látszódjon az arcodon, kísérletezz! A legjobb fotó a mágikus órában készül. Melyik a  mágikus óra? Több ilyen is van: egy, vagy két órával a napfelkelte után és egy órával a naplemente előtt!

4. Pózolj valami újjal
Új szemüveget kaptál? Fodrásznál voltál? Vettél egy új blézert? A legjobb szelfitémák! Csapj le rá, csinálj egy szelfit, értékelni fogják!

5. Csinálj valami érdekeset
Csinálj magadról szelfit, amikor épp valami vicces dolgot csinálsz. Megéri!

6. Használj segédeszközt
Vegyél fel kalapot, parókát, vagy napszemüveget

7. Fejezd ki magad
Mosolyogj, grimaszolj, vagy vágj buta képet

8. Az egész testes fotók sikere
A tükrös képek erre például egész jók. Csak figyel a szögekre! Mutasd a legjobb oldalad.

9. Süsd el a képet könnyedén
Egykezes szelfik a gyakoribbak, de így nehezebb elsütni a gépet. Az Iphone erre nagyon j, mert elsütheted valamelyik hangerő gombbal is, ami a telefon oldalán van.

10. Nyújtsd ki a nyakad

Hogy biztosan ne legyen tokád a képen, nyújtsd ki a nyakad, és kicsit nyisd szét állkapcsod a csukott szádban. Lehet, hogy furán érzed magad, de ez nagyon jó megoldás arra, hogy jobban nézz ki a fotón. A másik megoldás, hogy felülről fotózod magad. emeld fel a kamerát, nézz fel, ez kihangsúlyozza az arccsontot.

.Reméljük hasznosnak találtad! Jó szelfizést!

 

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.