CSÖKKENTSD A VÁLTOZÓKOR TÜNETEIT MUTATJUK HOGYAN

Hirdetés

loading…


Egy új tanulmány kimutatta, hogy egy kiadós sétát a napirendbe iktatva csökkenek az olyan pszichológiai tünetek, mint az idegesség, a feszültség és a depresszió.

Egyre több nő természetes gyógymódokat keres a menopauza kellemetlen tüneteinek kezelésére. Egy új tanulmány kimutatta, hogy egy kiadós sétát a napirendbe iktatva csökkenek az olyan pszichológiai tünetek, mint az idegesség, a feszültség és a depresszió.

“Az idősebbek körében a fizikai aktivitás az egyik módja annak, hogy megőrizzék a lelki egészségüket, a testmozgás a változókori nehézségeken is átsegít” – állítja a szerző, Dr. Deborah Nelson.

Hirdetés

loading...

1996 és 1997 között 380 philadelphiai nőt vontak be a kísérletbe, és több mint nyolc évig követték nyomon életüket. Az eredmények általánosíthatók a városlakó kaukázusi és afroamerikai nőkre, akikre az eddigi tanulmányok nem tértek ki kellő alapossággal. Rögzítették a fizikai aktivitásuk fokát, továbbá a tüneteket, beleértve a feszültséget, idegességet, depressziót és hőhullámokat.

A megfigyelés kezdetén 42 év volt az átlagéletkor, a résztvevők között 49%-ban afroamerikai állampolgárok szerepeltek. 58%-uk érettséginél magasabb iskolai végzettséggel rendelkezett, 38%-uk dohányzott.

Azok a nők, akik többet mozognak, kevesebb feszültségérzésről számoltak be. Ők legalább hetente ötször sétáltak közepes tempóban mintegy másfél órás időtartamban. A lelki egyensúlyra gyakorolt jó hatás mellett azonban a tanulmány nem tesz említést a fizikai tünetek, mint pl. a hőhullámok csökkenéséről.

A testi tünetek a menopauza elmúltával megszűnnek, de a lelki egészségre az azt követő időszakban is gondot kell fordítani.

A városi környezetben vizsgált nők az utcán vagy bevásárlóközpontokban sétáltak. Alakulhatnának csoportok, melyek ebéd után szervezett sétára indulnak, igazán nem szükséges edzőterembe járni. Egy közepes tempójú séta is elég a testsúlyunk szinten tartásához és a tünetek csökkentéséhez.

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.