EGYRE ELTERJEDTEBB A “LÓTUSZ SZÜLÉS”, AHOL EGYÁLTALÁN NEM VÁGJÁK EL A KÖLDÖKZSINÓRT

Hirdetés

A lótusz szülés hívei szerint a kisbabának nagy sokkot és stresszt jelent, amikor elvágják a köldökzsinórt, ezért azt hagyni kell magától elszáradni és leesni – még akkor is, ha a baba akár egy hétig a bomló méhlepényhez van kötve.

1432184342975

A természetes szülés hívei Amerikában kezdték el a lótusz szülés gyakorlatát. A kisbaba születése után egyszerűen nem vágják el a köldökzsinórt, és nem választják le a méhlepényt, hanem a babát csomagostul hagyják, míg 2-10 nap alatt a köldökzsinór magától elszárad.

lotusz

Hirdetés

loading...

Nincs köldökseb, ám cserébe állandóan arra kell figyelni, ugyanis a baba mozog, fészkelődik, plusz át kell pelenkázni vagy szoptatni, és mindeközben hozzá van láncolva egy lassan bomló, szagló, jókora húsdarabhoz. Hiába teszik azt sokan vászonzsákba, hűtőtáskába, vagy szórnak rá sót és virágszirmokat, a méhlepénynek bizony szaga van, és ahogy telnek a napok, az egyre intenzívebbé válik.

issa

Ha pedig nem megfelelőek a körülmények, akár fertőzés forrásává is válhat, ami veszélybe sodorhatja a kicsit. A lótusz szülés hívei szerint azonban a megszáradt méhlepény örök emlék marad, amit vagy meg lehet tartani, vagy elásni a kertbe és egy fát fölé ültetni.

Forrás: Dailymail | Birthwithoutfearblog | Stuff | Birthingbeyond

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.