IJESZTŐ NŐI SZÉPSÉGTANÁCSOK A XIX. SZÁZADBÓL!

Hirdetés

loading…


Azért nagyon is örülhetnek a mai lányok, hogy nem abban az időben születtek és nevelkedtek…
„Ha a nők szeretnék uralni és befolyásolni a saját szépségüket, illetve megtartani férjük, édesapjuk, fiútestvéreik, szeretőik vagy akár unokatestvéreik rajongását, akkor mindig, minden körülmények között csinosnak kell lenniük” – foglalta össze a XIX. századi női lét esszenciáját Barkham Burroughs 1889-ben megjelenő könyvében. A Meglepő és hasznos információk enciklopédiája című „alapműben” egy teljes fejezetet szentel a női szépségtitkoknak, melyekből összeszedtük a “legfontosabbakat”.

 1. FÜRÖDJ (ELÉG) GYAKRAN

Legalább hetente egyszer. De ha lehetőséged van rá, többször is. Egy úrinő hetente háromszor alaposan megmosakszik.

2. … TISZTÍTÓSZERBEN

Van jobb a szappannál? De van ám! Az ammónia. Ha egy nő egyszer megtapasztalja az ammónia áldásos hatásait, soha többé nem akar mást használni. Egy löttyintés a fürdővízbe, és még a szappannál is hatékonyabban kitisztítja a pórusaidat, akárcsak a hipó!

 

3. MOSD KI A SZEMED!

Nincs is vonzóbb a csillogó szemeknél. Ezt a legjobban szappanos vízzel tudod elérni. Amennyiben a megoldást valamiért nem érzed magadénak, úgy megfelelő alternatíva lehet egy-egy csepp parfüm a szembe. De ugyanezt a csillogó hatást érheted el, ha hat csepp whiskey-t és ugyanennyi kölnit egy szem kockacukorra csöppentesz és megeszed.

4. NE MOSS HAJAT!

A víz megsérti a hajat. Mosás helyett töröld le róla a nap porát egy törülközővel. Szintén segít, ha a nap egy nyugodt, pihenős időszakában alaposan kifésülöd. 30 perc megfelelő hajkefélési időnek számít.

5. SOHA NE MOSD MEG AZ ARCODAT!

Egyszerűen csak masszírozz a bőrödbe glicerines kenőcsöt, majd itasd le a felesleget puha pamutkendővel! Az az igazán csodálatra méltó szépasszony, akinek három éve mosatlan orcája mégis tiszta, rózsás, édes és csókolnivaló.

1

6. HA LEHET, A KÉZMOSÁSTÓL IS ÓVAKODJ!

Hirdetés

loading...

A jól karbantartott kéz puha és halovány. Ha a kéz bőre vöröslik, áztasd a lábadat (!) forró vízben, ameddig csak tudod! De vigyázz, meg ne érintsd a vizet a kezeddel! Csakúgy, mint az arc esetén, kenőcsök és pamutkendő használatát javasoljuk, fürdéskor pedig kesztyű viseletét. Szép kezű nők tucatjaira igaz, hogy mindössze havonta egyszer éri víz a kezüket.

7. MINDEN NAP ÁLLJ KI MEZTELENÜL AZ ABLAKBA!

Ezt a módszert „gőzfürdőnek” is hívják. Hatása hasonlít a fönt említett ammóniás fürdőre, bár kétségkívül jobban vonzza a kéretlen udvarlókat. Egy valódi gőzfürdőhöz a nő levetkőzik, és így, pőrén ül ki az ablakba, a meleg napfénybe. Amennyiben nyughatatlan asszonyról van szó, javasolt a tánc. Egy jó gőzfürdő legalább egy óra hosszáig tart.

8. NE FOGD VISSZA A SZEMFESTÉKET!

Nincs is más, ami olyan jól mutatna egy nő arcán, mint a mesterien körberajzolt szem. A megfelelő festékanyaghoz keverjünk ki két egységnyi higany-oxidot egy kanál disznózsírral. Amennyiben e két összetevő nem áll rendelkezésedre, úgy egy hajtűvel és nedves korommal is elérhető a kívánt hatás.

642

9. MONDJ BÚCSÚT A PILLÁKNAK!

A szempillák hajlamosak a kócolódásra. Ezért aztán minden másnap illik őket enyhén visszavágni egy éles, pici ollóval. Ugyan már, hát kinek van szüksége szempillára?

10. SZÍVÁS!

Szép ajkak nélkül nincs vonzó nő. A lányok nem kezdhetik elég korán annak megtervezését, miként fogják formásabbá tenni ajkaikat! A túlságosan vékony szájat könnyedén módosíthatjuk „szívással”, ami gyakorlatilag a száj felszínéhez hajtja a vért. A módszer rendszeres alkalmazásával egy idő után tartós hatást érhetünk el. Ezzel szemben a túlságosan telt ajkakon „összeszorítást” alkalmazhatunk. (E procedúra részleteit nem tartalmazza a könyv.)

11. ÉS VÉGÜL: PRÓBÁLD MEGTARTANI A FÉRFIT!

Miután a szerző ötödik pontban említett nőismerőse elárulta udvarlójának, hogy három éve nem tisztítja az arcát, hirtelen egyedül találta magát. Az úriember a következő üzenetet hagyta neki: „Sajnos nem tudok napirendre térni afölött, hogy szívemet és férfiasságomat egy olyan nőnek adjam, aki nem mossa meg az arcát.” Hogy mi a tanulság? A szerző szerint csakis az, hogy a fenti tudást még véletlenül se oszd meg a férfiakkal! Mert a házasság még az ammóniás fürdőnél is jobbat tesz a bőrnek!

41

 wmn.hu
Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.