NEKED IS LASSÚ A TELEFONOD? LEHET, HOGY EZ VAN A HÁTTERÉBEN!

Hirdetés

loading…Sokaknak ismerős az érzés: elégedetten éled az életed az okostelefonoddal, notebookoddal, autóddal vagy bármilyen egyéb eszközöddel, majd egyszer csak mintegy villámcsapásra rájössz, hogy nem tudsz tovább élni ezzel a régi és elavult eszközzel.

Mert beleültél a kollégád új 12 milliós autójába, mert láttál egy tesztet a legújabb csúcsnotebookról, vagy kipróbáltad a legújabb csúcstelefont az áruházban. Hazamész és nem is érted, hogy tudtál eddig elégedett lenni ezzel az elavult, lestrapált, nyúzott eszközzel. Úgy érzed, azonnal venned kell egy új készüléket.

A statista.com egy igen érdekes adatot talált. Az aktuális új Iphone megjelenése után pár héttel megdöbbentő módon megugrik a google-keresés az “Iphone lassú” keresőkifejezésre.

Hirdetés

loading...

iphone

Két magyarázat van erre a jelenségre: vagy az emberek látják az üzletekben az újabb modelleket, amik gyorsabban működnek az öveknél, vagy ami sokkal valószínűbb, hogy frissítik a készülékeiket az aktuális Iphone megjelenése után időzített újabb IOS verziókra, amik bár kompatibilisek a régebbi készülékekkel, azonban nagyon belassítják azokat, lévén hogy az új, gyorsabb processzorral, több memóriával rendelkező készülékekre szabták és optimalizálták ezeket. Így remek alkalmat és okot adnak a régebbi készülékek tulajdonosainak, hogy megvegyék a legújabb modellt.

Így lesz abból a telefonból, amit még pár napja megelégedetten használt, gyorsan cserélendő elavult készülék, hiába alig tud többet a megjelent új telefon.

Ami érdekes még a grafikonban, hogy a nagy kiugrás után milyen gyorsan, néhány hét vagy hónap alatt visszaesik a keresések száma az úgymond normál szintre.

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.