erdekes-lampak-08-610x406

Utcai lámpák, amik virágba borulnak, ha alájuk állsz

Hirdetés

loading…


érdekes lámpák jeruzsálemben

Egyre inkább elfelejtjük, hogy az utca egykor a miénk volt, és már csak gyorsa átrohanunk A-ból B-be, menekülve a szmog, a forgalom, vagy a lehangoló látvány elől. Csak néha-néha andalgunk egy kicsit azon a pár erre kijelölt sétálóutcán. Éppen ezért mindig izgalmas, ha valaki kísérletet tesz rá, hogy ezeket a tereket visszahódítsa az emberek számára.  Van, ahol egy-egy ötletes utcai pad jelenti a forradalom csíráját, van ahol egy merész street art művész próbálja megtalálni az emberi lelkeket, de néha csak egy ötletes gyalogátkelő visz színt az embertelen szürkeségbe.

Hirdetés

loading...

Jeruzsálemben erre az igényre egy hihetetlen kedves megoldást sikerült kitalálni. A város Vallero nevű terén hatalmas pipacsra emlékeztető villanyoszlopokat telepítettek, amiknek az az érdekessége, hogy szó szerint kinyílnak, ha alájuk áll valaki. A HQ architects nevű cég által megalkotott óriásvirágok 9 méter magasak, 9 méter szélesek, és mozgás hatására (valamint villamos érkezésekor) levegős kompresszorok fújják fel őket, árnyékot és jókedvet kínálva az utca emberének. A hatalmas pipacsok éjszaka természetesen lámpaként funkcionálnak. A tervezők fő célja az volt, hogy egy csipetnyi fantáziával tegyék élhetőbbé a várost. Szerintünk sikerült.

érdekes lámpák jeruzsálembenérdekes lámpák jeruzsálembenérdekes lámpák jeruzsálembenérdekes lámpák jeruzsálembenérdekes lámpák jeruzsálembenérdekes lámpák jeruzsálemben

 

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.