b82fc75f8839e932f79c853280983910

TELEFONSZÁMOK, AMIKET SOHA NE VEGYÉL FEL! MUTATJUK…

Hirdetés

Sokszor hallani róla, mennyi veszély leselkedik a számítógépes felhasználókra, de ennél kevesebb szó esik arról, hogyan verhetnek át telefonon keresztül.

 

Sajnos egyetlen hívással vagy szöveges üzenettel is ellophatják az adataidat, és megnövelhetik a telefonszámládat.

VESZÉLYES TELEFONSZÁMOK

Mostanában ismét felütötték a fejüket a rossz szándékú hívások, melyek célja, hogy ha a hívott fél felveszi a telefont, a lehető legtöbb adatot emeljék el az okostelefonról vagy más készülékről. Fel tudják törni az e-mail fiókodat, ellophatják a közösségi oldalaid jelszavait, sőt, még a bankszámlád adatait is, így még pénzzel is megrövidíthetnek.

A legfrissebb csaló telefonszámokat az alábbi linken tudod ellenőrizni:

Hirdetés

loading...

http://www.tellows.hu/stats/anyagi+csal%C3%A1s/8/1

Ezekről a számokról úgy nevezett scammerek, vagyis csalók hívnak, és nem ritkán az éjszaka közepén csörög a telefon. A telefontársaságok szerint nem sok mindent lehet tenni, a rendőrségi feljelentés nem éri meg, viszont bizonyos készülékekkel vagy alkalmazásokkal blokkolni lehet az adott telefonszámot.

SEGÉLYKÉRŐ SMS

Nemcsak hívást, de veszélyes sms-t is kaphatsz. Tavaly ősz óta terjednek azok az általában segélykérő tartalmú szöveges üzenetek, melyek legtöbbször külföldi számról érkeznek, melyet ha visszahívsz, súlyos ezrekkel terhelhetik a telefonszámládat, már akár másodpercek alatt.

A legtöbb ilyen üzenetet +220-as előhívószámról rögzítették, a szöveg pedig a legtöbb esetben két szóra korlátozódott: Hívj, sürgős! Ha ilyen sms-t kapsz kétes számról, egyszerűen töröld ki, és ne foglalkozz vele, de semmi esetre se hívd vissza a feladót.

ÍGY VÉDD KI!

Ha nem fogadott hívásod van egy számodra ismeretlen telefonszámtól, mindig nézz utána a számnak, mielőtt visszahívnád! Ezt ma már több online tudakozón keresztül is megteheted, ha pedig nem hozott találatot a keresés, érdemes egyszerűen a Google-be is beírni a számot, hátha kiderül, kihez tartozik – vagy esetleg megtudod, hogy másnak is volt már rossz tapasztalata vele.

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.