500 év után felnyitották Jézus sírját

Hirdetés

A tudósok nem csak a sírt nyitották fel, hanem a sír fölé emelt márványkápolnát is restaurálják, mert az évszázadok során teljesen bizonytalanná vált, számolt be Shiri Zsuzsa, az M1 aktuális csatorna tudósítója. Hozzátette: már 1947-ben vasállványokkal erősítették meg az épületet, hogy szét ne essen. Több alkalommal földrengés is volt Jeruzsálemben, de a gyertyák, a faggyú, az emberi lehelet is rongálja az épületet.

Shiri Zsuzsa elmondta azt is, hogy sokáig tartott, mire a különböző keresztény felekezetek meg tudtak állapodni a restaurálás részleteiről.

A tudósító beszámolt róla, hogy a 19. század eleje óta először mozdították el azt a márványtömböt, amely alatt az a szikla található, amelyen Jézust kiterítették. A tudósok megvizsgálják azt is, hogy valóban voltak-e a sírban emberi maradványok.

Hirdetés

loading...

A munkafolyamatokat rögzítik is, dokumentumfilm készül a restaurálásról, és várhatóan az első eredményekről már november közepén beszámolnak.

A Jeruzsálemben tartózkodó Lupták György evangélikus esperes elmondta: a sír a felújítás alatt is látogatható. Az ígéretek szerint a jövő évre befejeződnek a restaurálási munkálatok.

forrás: hirado.hu

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.