306262_161106_festes_kortvelyesi_laszlo_fb

A PÉCSI RENDŐRÖK NORMÁÁÁLISAK?

Hirdetés

loading…


 Városszépítő célú utcai festést rendezett Pécsett szombaton délután a Magyar Kétfarkú Kutya Párt néhány aktivistája. A rendőrök azonban közbeléptek és több résztvevőt előállítottak.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt több aktivistáját előállították a rendőrök Pécsett, szombaton délután. A párt tagjai és szimpatizánsok ugyanis Pécs történelmi belvárosában, a Ferencesek utcájában folytatták a más városokban már ismert kátyúfestő akciójukat. Azt mondták a helyszínen a Dunántúli Napló kérdésére, hogy a töredezett burkolat színesre festésével az elhanyagolt, javítandó járdákra igyekeztek Pécsett is felhívni a figyelmet.

Négy járőrautó érkezett a Ferencesek utcájába (fotó: Babos Attila)
Négy járőrautó érkezett a Ferencesek utcájába (fotó: Babos Attila)

A Dunántúli Napló munkatársa már akkor ért a helyszínre, amikor folyt az igazoltatás a sétálóutca burkolatának összefestése miatt. A rendőrök lakossági jelzésre szálltak ki a Ferencesek utcájába délután öt óra előtt. Az igazoltatás hosszadalmas volt, mert végül arra jutottak a rendőrök, hogy előállítják, és beviszik a Pécsi Rendőrkapitányságra az akcióban részt vevőket.

Köztük egyébként egy Pécsett tanuló fiatal külföldi egyetemistát is elvittek a járőrök, aki éppen arra járt biciklivel, megtetszett neki az akció, és beszállt a festésbe. Neki fogalma sem volt róla, hogy egy politikai párt, pontosabban viccpárt figyelemfelkeltő akciójához csatlakozott.

Intézkedtek a rendőrök, kilenc embert be is vittek (fotó: Babos Attila)
Intézkedtek a rendőrök, kilenc embert be is vittek (fotó: Babos Attila)

Végül négy rendőrautó is érkezett, hogy elvigyék az aktivistákat, akik a sétálóutca burkolatát meglátásunk szerint zománcfestékkel színezték be. A fiatalok két mozaikos csíkot húztak, egy-két négyzetméter lehet érintett. A rendőrök azt mondták a helyszínen a fiataloknak, hogy bűncselekmény gyanúja miatt állítják őket elő. Arra, hogy ez hogyan lehetséges, úgy feleltek, hogy egyelőre ez graffitinek is minősülhet, márpedig a falfirka (ezesetben talán aszfalt firka) egy néhány éve bevezett szigorítás miatt már bűncselekménynek is minősülhet.A pécsi rendőrök előállították a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vezetőjét, Kovács Gergelyt is, aki maga is részt vett az akcióban.

Videó: Babos AttilaÉrtesülésünk szerint az MKKP szombat este Pécsen találkozót szervezett a helyi tagoknak, emiatt érkezett a városba Kovács Gergely, s több pest megyei tag és szimpatizáns is, s ehhez kapcsolódva kezdtek a járdafestésbe.

Hirdetés

loading...

A párt aktivistái a helyszínen a rendőröknek azt mondták, hogy más városokban még nem fordult elő, hogy rendőri intézkedést váltott volna ki a festés, és bevitték volna őket.

Este hat után az összejövetel Facebook oldalán annyit közöltek: „Épp a rendőrségen ülünk, kicsit késik a klub kezdése!”

Rongálás gyanúja miatt indult eljárás – a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A rendőrségre 2016. november 5-én 16 óra 18 perckor bejelentés érkezett, amely szerint Pécsett, a Ferencesek utcájában az úttestet festékkel többen összefestették.

A teljes megrongált utcarész (fotó: Facebook / Nagy Levente)
A teljes megrongált utcarész (fotó: Facebook / Nagy Levente)

A rendőrök a helyszínről összesen 9 főt állítottak elő, 8 magyar és 1 amerikai állampolgárt, illetve lefoglalták a festéshez használt eszközöket.
A Pécsi Rendőrkapitányság az ügyet rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárásban, a kárérték megállapítása érdekében szakértő bevonásával vizsgálja, az előállított személyeket szabadon bocsátották.Jogi segítséget kapnak

Az eset kapcsán a Dunántúli Napló Heindl Péter jogásztól, civil jogvédőtől megtudta, hogy a Társaság a Szabadságjogokért jelentkezett, s közölték, hogy jogi segítséget nyújtanak a Kutyapárt eljárás alá vont aktivistáinak. A TASZ más ügyekben is képviseli a párt tagjait. Információink szerint több hasonló eset miatt vannak folyamatban eljárások, egy helyen már a viccpárt aktivistáinak adtak igazat, mondván, az akciónak fontosabb a pozitív üzenete, az hogy felhívják a figyelmet a kátyúkra.

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.