A TEJJEL KOMOLY PROBLÉMÁK VANNAK

Hirdetés

loading…


 Az egy dolog, hogy valaki laktózérzékeny vagy sem, tulajdonképpen nem rendelkezünk a tej lebontásához szükséges enzimekkel és baktériumokkal.Csak csecsemőkorban van funkciója az anyatejnek, akkor le tudjuk bontani. Felnőttkorban azonban nem csak laktáz, hanem semmilyen, a tej lebontásához szükséges enzimet nem termelünk természetes módon! .

A tej alkotóelemeinek lebontását a lactobacillusok végzik, amiknek normál esetben nem is kellene a bélflóránkban élniük. Persze, ha folyamatosan fogyasztunk fermentált tejtermékeket, akkor megtelepszenek, kiszorítva a többi hasznos baktériumfajt.

A tehéntej számunkra fajidegen anyatej, ami a kis boci táplálására való. Az már más kérdés, hogy hormonokkal és mesterséges megtermékenyítéssel folyamatosan rá lehet bírni a tehenet, hogy termeljen tejet, akár napi 50 litert is, és az már nekünk is elég lehet!

Hirdetés

loading...

A tejben nagyon sok növekedési hormon van, ami ahhoz kell, hogy a kis boci gyorsan növekedjen, nekünk semmi szükségünk pl. IGF-re, azaz inzulinszerű növekedési faktorra. A tej sokkal nagyobb inzulinválaszt követel a szervezettől, mint amit a tejcukortartalma és glikémiás indexe alapján gondolnánk.
Az inzulin- és vércukorszint-ingadozás  komoly problémákat okoz, mint pl. a szervezetszintű gyulladás, a diabetes, az inzulinrezisztencia, és a hangulatingadozás.

A tej szintén függőséget okoz, mert a benne lévő kazein nevű tejfehérje kazo-morfiummá alakul a szervezetben, ami egy ópiát. Így rögtön érthetővé válik, miért alszik többet egy tápszerrel (tehéntej alapú) táplált csecsemő, vagy, hogy népi szokás szerint, miért adnak a gyereknek lefekvés előtt egy pohár langyos tejet. Az is érthetővé válik, hogy miért ragaszkodnak az emberek annyira a megszokott, minden reggeli joghurthoz, sajthoz vagy egy kis tejhez, de csak a kávéba.

A leszokáshoz azt tudom javasolni, hogy először minél zsírosabb tejszínt kezdjünk el vízzel hígítva fogyasztani, aztán szépen lassan hagyjuk el, vagy szokjunk át magtejekre: kókusz-, mandula-, mogyoró-, kesudiótejekre.

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.