ÍGY REAGÁLNAK A STRESSZES NŐKRE A FÉRFIAK! FIGYELJ!

Hirdetés

loading…


MIT ÁRUL EL EGY STRESSZES NŐI ARC?

Egy új tanulmány szerint azok a nők, akik stresszes körülmények között dolgoznak, nehezebben találnak partnert maguknak, mert a magas stressz hormon szint kevésbé vonzó.

A kutatók szerint a férfiak úgy találják, hogy azok a nők, akiknek emelkedettebb a kortizol szintjük, kevésbé vonzó az arcvonásuk.

A szakemberek úgy vélik, hogy ez a jelenség annak köszönhető, hogy az emberi arc erős jeleket küld az egészségre és termékenységre vonatkozólag, miközben a stressz alatt lévő személyeknek általában egészségügyi problémáik vannak. Férfiakon végzett korábbi tanulmányokból kiderült, hogy vonzóbbak, ha alacsony a stressz hormon szintjük és erős az immunrendszerük.

Hirdetés

loading...

A kortizol egy olyan hormon, melyet a szervezet stressz hatására termel. Többféle hatása van a szervezetre, melyek közül az egyik az, hogy elnyomja az immunrendszert.

Azt is megfigyelték, hogy a vonzóbbnak vélt nők egy “ideális kövérséggel” rendelkeznek- amely nem túl sok, nem túl kevés.

Összességében, ha más vizsgálatok is megerősítik, hogy a magas stressz szint miatt az emberek kevésbé vonzóvá válnak, akkor úgy tűnik, hogy ez a hír főként a férfiakat fogja érinteni, ugyanis a férfiak kortizol szintje növekszik, amikor szép nők társaságában vannak.

forrás: Telegraph

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.