93552_article

Kedden kettősfronti hatás terheli a szervezetet, erősödnek az ízületi panaszok

Hirdetés

loading…


Kedden kettősfronti hatás terheli a szervezetet, romlik az élettani helyzet. A hajnali hűvös, helyenként nyirkos időben nő a megfázásveszély, többeknél felerősödhetnek a kopásos ízületi bántalmak.

Kedden ismét kettősfront alakítja a humánmeteorológiai helyzetet, nem lélegezhetnek fel a frontérzékenyek. A fokozottan érzékenyek napközben enyhe vérnyomás-ingadozásttapasztalhatnak, az érintettek számára galagonyatea fogyasztása ajánlott.

Hajnalban helyenként párássá válik a levegő, így a mért értékeknél is alacsonyabbnak érezhetjük a hőmérsékletet. A csípős időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, a fájdalom azonban a nap folyamán várhatóan mérséklődik. A tünetek enyhítésére használjunk melegítő hatású kámforos krémet az érintett végtagokon, tartsuk melegen ízületeinket.

Hirdetés

loading...

Ez az idő kedvez a légúti betegségek terjedésének, így továbbra is könnyen megfázhatunk. Ajánlott melegen, rétegesen öltözködni, folytatni a megkezdett C-vitamin-kúrát. Különösen hatékony erősíti az immunrendszert például a csipkebogyótea, amelyet hideg áztatással javasolt elkészíteni.

Az egész napi borultság már az egészséges szervezetet is megviselheti, romlik a közérzet. Főleg az ország déli részén jelentkezhet lehangoltság, ami a teljesítőképességet is csökkentheti. A D-vitamin fogyasztása jótékony hatással bírhat közérzetünkre.

Kedden kettősfronti hatás okozhat panaszokat a frontérzékenyeknek
Kedden kettősfronti hatás okozhat panaszokat a frontérzékenyeknek

Északkeleten a szélvédett völgyekben, a forgalmasabb városi csomópontokban reggel átmenetileg megnövekedhet a légszennyezettség. A szállópor koncentrációja emelkedhet meg, de szmogveszély nem áll fenn.

Reggel helyenként a párás, ködös idő, napközben a többfelé vizes, csúszós utak miatt fokozott balesetveszéllyel kell számolni. A ködfoltos tájakon a jelentősen lecsökkent látástávolság, a vizes útszakaszokon a megnövekedett féktávolság miatt fontos a megfelelő követési távolság. Vezessünk lassabban! – írja a Meteoklinika.

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.