Humánmeteo: ízületi bajokat hoz a hideg

Hirdetés

loading…


Csütörtökön nem érvényesül fronthatás, de a párás, nyirkos reggel és a szinte egész napi borultság többféle humánmeteorológiai tünetet is okozhat. A hidegre érzékenyek körében sokan ébredhetnek kopásos ízületi panaszokkal.

Csütörtökön nem kell fronthatással számolni, de a Kárpát-medencét a napokban elárasztó hideg továbbra is sokféle tünetet okozhat az arra fokozottan érzékenyek körében. Az éjszakai erős lehűlés következtében többen intenzív ízületi panaszokat tapasztalhatnak ébredéskor, amik a nap folyamán csak kevéssé mérséklődnek, az északi megyékben tartósak maradhatnak. Az érintettek számára ajánlott már az előző este alkalmazni a csalánlevél főzetéből készült borogatást, reggel pedig az ízületek kíméletes átmozgatása és melegen tartása segíthet afájdalomenyhítésében.

A borongóssá váló időben egyre többeknél jelentkezhet szokatlan álmosság, vagy nem szűnő fáradtságérzet. Emiatt csökken a koncentráló és a munkavégző képesség, ami kellemetlen perceket okozhat a munkahelyen, vagy akár a hétköznapi teendők során. Amennyiben napközben sem tudunk szabadulni az állandósulni látszó álmosságtól, a zöld tea hatékony segítséget jelenthet problémára.

Hirdetés

loading...

Már nem csak a reggelek, de a nappalok is egyre hűvösebbek, ami egyre jobban megterheli az immunrendszert, ezáltal növekszik a megbetegedés kockázata. Ajánlott ezért melegen, rétegesen öltözködni, válasszunk vastag ruhadarabokat! A hűvös napokon érdemes előnyben részesíteni a meleg, idényzöldségekből készült leveseket, amelyekkel egyben a megfelelő vitaminbevitelről is gondoskodhatunk.

Hajnalban az északi, északkeleti megyékben a szélvédett, forgalmasabb városi csomópontokban átmeneti jelleggel megnövekedhet a légszennyezettség. A szállópor és nitrogén-dioxid koncentrációja emelkedhet meg kissé.

Az autósok dolgát reggel helyenként pára- és ködfoltok nehezíthetik, főleg az északi megyékben és a Nyírség területén növelheti a balesetveszélyt a lecsökkent látástávolság. Tartsunk nagyobb követési távolságot ezeken az útszakaszokon, vezessünk a látási viszonyoknak megfelelően! – írja a Meteoklinika.

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.