Humánmeteo: végre kisüt a nap

Hirdetés

loading…


Szerdára a kettősfront már elhagyta térségünket, frontmentesen alakul az idő. Napközben is hűvös lesz, könnyen megfázhatunk.

Szerdán még tart a front mögött érkező, hideg levegő beáramlása, és még több napig ez fogja meghatározni a humánmeteorológiai helyzetet. A front és a csapadékos idő ugyan megszűnik, ám a hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, mely helyenként napközben is csak lassan mérséklődik. Nő a megfázás veszélye is: hűvösen indul a nap, már jól jön a kiskabát, a sál és a sapka is.

Fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet

Az előző napokban felettünk veszteglő kettősfront igénybe vette a szervezetünket, legyengült, így fogékonyabbá vált a kórokozókkal szemben is. Szedjünk több C-vitamint, az étrendbe is igyekezzünk beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a céklát. Napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig helyenként az élénk, erős szél is ront. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájása jelentkezhet, emellett ingerlékennyé és türelmetlenné is válhatunk.

Hirdetés

loading...

Reggel elsősorban a kopásos ízületi bántalmakkalélők panaszkodhatnak fájdalmakra – amennyiben érintettek vagyunk, akkor próbáljuk folyamatosan melegen tartani a végtagjainkat, ébredés után pedig kámfortartalmú krémekkel kenegessük a fájó testrészeket. A kellemetlen tünetek napközben is fennállhatnak, ugyanis végig hűvös marad az idő. A napsütés azonban sokat javíthat a hangulatunkon, hosszú idő után végre véget ér a borús időszak.

 
Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.