Azért is aludd ki magad, mert a nemalvás hizlal!

Hirdetés

Egy kialvatlan éjszaka után több kalóriát fogyasztunk, mint úgy általában – állítják összefoglaló tanulmányukban a londoni King’s College kutatói.

A 172 részvevővel zajló vizsgálat kiderítette, hogy az ember átlagosan 385 kalóriával fogyaszt többet, ha nem aludja ki magát.

Mindez annak ellenére történik, hogy nem végzünk nagyobb fizikai aktivitást, tehát ez a kalória nem is tud hasznosulni a szervezetben,c sak elraktározódni.

Nemcsak a bevitt kalóriák mennyiségében, de az étrendjükben is volt azonban különbség, ezeken a napokon több zsírt és kevesebb fehérjét fogyasztottak.

Dr. Gerda Pot, a londoni King’s College táplálkozástudományi karának szakembere szerint: „Ez a tanulmány többek közt azt bizonyítja, hogy az akár részleges alváshiány is egyértelműen rossz irányba billenti el az a kalóriabevitel- és felhasználás közötti egyensúlyt, melynek tartós felborulása köztudottan elhízáshoz vezet”.

Sajnos a kialvatlansági is kassan népbetegséggé erősödik. Több tanulmányra lesz még szükség, hogy kimondhassuk, és hatékony kutatásokkal visszaszorítsuk, ezt az egészségkárosító tényezőt.

Hirdetés

loading...

Addig is, ha szeretnél jobban aludni, olvagasd a cikkeinket, ugyanis nyújtunk néhány megoldást!

Pl itt:

http://aztbeszelik.com/2016/11/09/szobanovenyek-amik-segitik-a-jo-alvast/

vagy itt:

7 jel, hogy egészségügyi problémáid vannak – Árulkodnak róla az alvási szokásaid
Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.