shutterstock_13006780-1

FELESLEGESEN SOK KALCIUMOT SZEDNEK A MAGYAROK

Hirdetés

EGYRE TÖBB ORVOS GONDOLJA ÚGY, HOGY A MAGYAROK FELESLEGESEN SOK KALCIUMOT SZEDNEK, SOK OLYAN DOLOGRA NEM JÓ UGYANIS, AMIRE SZEDJÜK.

„A kalcium egy elterjedt csodagyógyszer, ami gyakorlatilag mindenre jó. Használják fogzásra, náthára, köhögésre, és leggyakrabban darázscsípésre, allergiára. Ezekre mind teljesen felesleges”, a jelenség hungarikum, tehát más országban nem tapasztalható, és mikor az orvosok megosztják tapasztalataikat a külföldi kollégákkal, azok értetlenkedve néznek.Novák Hunor, orvos állítása szerint semmiféle tudományos kísérlet nem támasztja alá és az egyetemeken sem tanítják, hogy a kalcium hatásos szer lenne az allergiás tünetekre. Mivel ezek a betegségek, allergiás tünetek legtöbbször spontán is enyhülnek, megtévesztő, és ezért hiszik sokan hatásosnak a kalciumot – mondta el Novák Hunor.Sebők Szilvia, a Semmelweis Egyetem osztályvezető gyógyszerésze szerint minden egy évszázados kutatással kezdődött. Még az 1890-es években kezdtek el kísérletezni a kalciummal, az allergia tüneteit enyhítő szerként, hozzánk pedig az 1900-as évek elején érkezett a módszer.

Azt találták bizonyos kísérletekben, hogy allergiás eredetű asztmákban – ez Amerikában volt az 1900-as évek elején – alacsonyabb a magnézium és a kalcium szint. A kutatás azonban rövid idő alatt zsákutcába futott, mert hiába pótolták az ionok hiányát, mégsem változott a betegség lefolyása. Európában viszont tovább folyt a kutatás, a 30-as években, Németországban allergiás megbetegedésekben használtak kalciumot, gyulladás gátló hatása miatt – magyarázta Sebők Szilvia.

Hirdetés

loading...

A kalcium sok mindenre gyógyír, de súlyos allergiás esetekben akár végzetes is lehet, ha csak ettől vár valaki javulást.

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.