Maria Treben sosem megy ki a divatból. Ó a vissza a természethez medicina újragondolója!

Hirdetés

 

A természet értékeinek újragondolása mostanában aktuálisabb, mint valaha. Sok ember számára ez az irányzat a tudományos kutatás, a technológiai fejlődés és fogyasztói társadalmunk gyors változásának sebességére adott válasz. Régi hagyományokat fedezünk fel újra, és olyan embereket becsülünk, akiknek megvan az a képessége, hogy a tapasztalatoknak és a régi hagyományoknak új, időszerű értelmet adjanak. A természet és a gyógynövénytan értékeinek újragondolásának egyik legismertebb úttörője bizonyosan Maria Treben.
Maria Treben kora gyermekkorától fogva a gyógynövények társaságában nőtt fel. Ezeket többnyire a vidéki lakosság tapasztalatin alapuló gyógyászati ismeretei alapján használta, főként a helyi, őshonos gyógynövényeket ajánlotta.
Treben asszony filozófiája nagyon sokban hasonlít a vízkúráiról elhíresült Kneipp plébános tanításaival, de a hangsúlyt elsősorban a gyógynövények hatékonyságában látta. A vízkúrák is természetesen nagy szerepet játszanak az egészség megőrzésében.

Hirdetés

loading...

„Abban az időben, amikor az ember mindjobban eltávolodik a természettől,-tehát lényegében természetellenes életet él- a régi gyógyfüvekhez kell visszafordulni.”

loading…


Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.