FILLÉRES ESZKÖZ TRAFFIPAX ELLEN

Hirdetés

A rendőrségnek 15 milliárdjába került, de pár ezer forintos kütyüvel semlegesíthető a VÉDA

Traffipaxba futni vacak dolog, és nem is kell feltétlenül ész nélkül száguldozni hozzá, hogy egy jól sikerült felvétel után lógó orral ballaghassunk a kasszához. Szerencsére megúszható a büntetés ezzel a pár ezer forintból némi ügyességgel otthon is összeépíthető szerkezettel.

NAGYJÁBÓL 5000 FORINTBÓL KIJÖN AZ EGÉSZ

MI TUD?

A lélektani 5000 forintos összegből kihozható TIVEDA névre keresztelt berendezéssel a rendőrségnek dolgozó, 15 milliárd forintos beruházással megvalósult VÉDA rendszert lehet hatástalanítani. Pontosabban a segítségével megúszni a büntetést. Az autóba szerelhető, cigarettásdobozba is beleférő eszköz a fix telepítésű traffipaxok ellen nyújt védelmet úgy, hogy előre jelzi, ha utunkba kerül egy. Sőt, a pillanatnyi, és a megengedett sebesség függvényében különféle módon riasztja a vezetőt, hogy még időben tudjon lassítani.

Tápcsatlakozó, vezérlő, fény- és hangjelző. Ennyi

Tápcsatlakozó, vezérlő, fény- és hangjelző. Ennyi

A profi leírásért, alkatrészlistáért érdemes ellátogatni a készítő oldalára. További kérdésekkel is őt lehet bombázni, mi csak kipróbáltuk a szerkezetet.

Egyszerű USB csatlakozón kapja az energiát a szerkezet

Egyszerű USB csatlakozón kapja az energiát a szerkezet

SUNYI SEBESSÉGMÉRÉS?

Nem, a VÉDA kapuk korrekt módon kitáblázva, fix helyszíneken lesik az autósokat. Így akár azt is mondhatnánk, hogy hülye az, aki a kitáblázás és a jól látható berendezés ellenére is képes belefutni egy húzós büntetést jelentő gyorshajtásba. De persze nem mindig van ez így. Nézzük meg például ezt a helyszínt. Ahogy a készülék kitalálója is írja, „itt az országúti 90-es tempóról érkezünk meg lakott területre, ahol egy 40-es tábla, majd alig 100 méter után egy VÉDA kapu fogad. Ha valaki elnézi a táblát és 55-el halad el, az már 30 000 forinttal rövidíti meg a családi kasszát.” A 40-es tábla pedig okosan egy másik tábla szélárnyékában lapít, nehogy látni lehessen. Na, ezt a legvadabb szabálytisztelő is simán benyelheti.

Jól kitáblázott sebességmérés. Kérdés, ha már a táblát látjuk, megúszhatjuk-e a büntetést?

Hirdetés

loading...

Büntetési tételek:

Az új eszközök közel tucatnyi szabálysértést képesek rögzíteni. Itt a lista, hogy mely szabálysértésért mennyit is kell fizetni:
Gyorshajtásért: 30 000-300 000 ft
Kihangosító nélkül telefonálásért: 30 000 ft
Biztonsági öv nélküli autózásért: 10 000, 15 000 vagy 20 000 ft (lakott terület, vidék, autópálya)
Jelzőlámpa tilosán áthajtásért: 50 000 ft
Vasúti átjárón tiltott áthajtásért: 60 000 ft
Záróvonal átlépéséért: 30 000 ft
Kötelező haladási irány megszegéséért: 50 000 ft
Tiltott behajtásért: 30 000 ft
Autópálya leállósávjában jogtalan megállásért: 40 000 ft
Autópálya leállósávjában haladásért: 100 000 ft
Buszsáv jogosulatlan használatáért: 20 000 ft
Buszsávban haladásért: 30 000 ft
Lejárt műszakival autózásért: 40 000, 50 000 vagy 60 000 ft (attól függően, hogy 3, 6 vagy 12 hónapja járt le).

buntetes

 

Videón a TIVEDA működése:

 

 

Bőven megérheti a fent bemutatott szerkezetet beszerelni az autóba. Persze nem mindenkinek. Aki a vécére is ablakra tapasztott telefonnal járnak és már a saját utcájukból sem találnak ki GPS nélkül, azoknak valóban nem jó semmire. Akik viszont még neki mernek vágni fejből egy balatoni útnak, vagy feltalálnak a Mátrába csupán az útjelző táblák alapján is, azoknak sokat spórolhat ez a szerkezet.Persze az lenne a legjobb, ha mindenki betartaná a sebességhatárokat és akkor sem VÉDA-ra, se büntetésekre, se TIVEDA-ra nem lenne szükség.

vezess.hu

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: