ÍGY SEGÍTS AZ ANYAGCSERÉDET, ÉS LEGYÉL SOKKAL EGÉSZSÉGESEBB!

Hirdetés

Hirdetés

loading...

NE ÜLJ MOZDULATLANUL

A lábrázás, állás vagy csak a szimpla rágózás is olyasmi, amivel ledolgozhatunk pár extra kalóriát – akár több százat is, attól függően, hogy mennyit csináljuk egy nap. A lényeg: álljunk fel a lehető legtöbbet, ha ülő munkát végzünk, vagy ülés közben mozgassuk a lábunkat az asztal alatt.

NAPI RENDSZERES C-VITAMIN FOGYASZTÁS

Facsarjunk mindig citromot a vízbe vagy a teába, és igyekezzünk C-vitaminban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani – azok, akiknek a szervezetében nincs belőle elég, 25 százalékkal kevesebb kalóriát égetnek el mindenféle testmozgás során.

IGYÁL ZÖLD TEÁT

A zöld tea az egyik legnépszerűbb ital a világon, nemcsak azért mert kellemes ízű frissítő, hanem mert számos pozitív hatása is van az egészségünkre. Többek között az egészséges testsúlyt, normális vérnyomást és a szájüreg egészségét is segít megőrizni.Kutatások igazolják, hogy a zöld tea fogyasztása akár 4-5 százalékkal is képes felgyorsítani az anyagcserét, miközben egy csészényiben (persze ízesítetlenül) mindössze két kalória található.

FOGYASSZ TÖBB FOLYADÉKOT

Három pohár, (körülbelül fél liter) víz elfogyasztása már tíz perc után 30%-al növeli a szervezet kalóriafelhasználását, és a hatás több, mint egy óráig tart.
Bolondítsd meg, tegyél bele citromot, amely remek anyagcsere-serkentő! Kerüld az alkoholt és koffein tartalmú italokat, vagy csökkentsd a napi fogyasztott mennyiséget!

NEVESS, LEGYÉL VIDÁM

Bizony akármilyen hihetetlen, a nevetés is fogyaszt. Például 15 percnyi nevetgélés számítások szerint körülbelül 40 plusz kalória elégetéséhez segíthet hozzá.
Forrás: Time.com
Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.