mosogep

Ezeket a dolgokat nagyon gyorsan takarítsd ki otthonról, ha egészséges akarsz maradni

Hirdetés

Nagyon sok cikket írtunk már arról, hogy hogyan változtassuk meg a táplálkozásunkat, az életmódunkat, hogy egészségesek legyünk,de nem mehetünk el figyelem nélkül a legfontosabb egészségkárosító hatások mellett, amely az otthonunkban, legfőképpen a hálószobánkban leselkednek ránk.

Most adunk néhány tanácsot, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzuk meg  a jövőben, hiszen  a lakásunk a legfontosabb tartózkodási helyünk.

1. Figyeljünk a párnánka

Sokan azt hiszik, hogy a párnák esetében is jobb a pamutból készült párnákat, huzatok választani a szintetikus anyagokból készültekkel szemben, de ez nem helyes, mivel a pamutból készült textíliák 25 és 14 százalékban tartalmaznak valamilyen rovar- és növényirtószert. Olyan párnát és huzatot vásárolni, amely távol tartja a rovarokat, de mégsem a legegyszerűbb műszálból készült.

2. Cseréljünk le minden mesterséges anyagot tartalmazó tárgyat

Az olyan anyagok, mint az akril, a nylon, a poliészter, melegítés hatására káros anyagokat, például formaldehidet bocsátanak ki, ezért ne aludjunk ilyen tárgyakkal, mert bekerülve a szervezetbe, ezek a molekulák akár súlyos elváltozásokat is okozhatnak.

3. Sajnos a műbőr sem jó

Ez az anyag ugyanis PVC-anyagból készül, ami az egészségre igen veszélyes műanyagféle, így jó lesz, ha lecseréljük az ilyen bevonatú bútorokat.

4. Természetes anygaból készült pizsamát, hálóinget, otthoni ruhát hordjunk

Az olcsó, szintetikus anyagokból készített ruhák sok vegyszert, színezéket, kőolajat, egyéb olajszármazékot és földgázt is tartalmaznak.

5. Az MDF-lapból készült bútoroat cseréljük le

Hirdetés

loading...

A közepes sűrűségű farostlemezből (MDF) készült bútorok sem alkalmasak a hálószobában, mert az előállítás során formaldehid keletkezik, ami később asztmát, légzési nehézségeket, tüdőbetegségeket, fejfájást, émelygést, égető érzést okoz.

7. Vedd le a cipőd

Ennek egyszerű a módja, a kinti cipőt már az előszobában le kell húzni, a hálóba pedig egyáltalán be sem szabad menni, mert különben rengeteg szennyeződést viszünk a legintimebb helyiségbe.

Ha aludni megyünk, kapcsoljunk ki minden elektromos tárgyat, főleg a mobiltelefonokat hagyjuk kint, de a wifit is nyugodtan ki lehet kapcsolni, hogy ezek a mágneses hullámok ne zavarják meg álmunkat.

8. Cseréld rendszeresen a matracod

Legalább 2–3 évente a matracot is ki kell cserélni, semmiképp se használjuk több éven keresztül, mert telítődnek poratkákkal, amelyek végtermékei légzési nehézséget okozhatnak.

9. Vásároljunk légtisztító berendezést

Ez a készülék nagyon hasznos, mert megszabadít a levegőben terjedő káros biológiai mikroorganizmusoktól és vegyi anyagoktól.

10. Ha allergiára vagy hajlamos, szőnyeget ne szerezz be a hálóban

Ha tehetjük, ne használjunk sok szőnyeget a hálóban, mert sok allergén, poratka képes megtelepedni bennük.

11. Mosd ki a függönyöket

Évente egyszer ki kell mosni a függönyöket, sötétítőket, vagy el kell vinni a tisztítóba, mert itt is rengeteg por és élősködő bújik meg.

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.