headache-2459907

Ónoseső, hidegfront, nincs jó hírünk!

Hirdetés

Holnap hidegfront közeledik észak felől, amely a frontérzékenyek körében enyhe fejfájást okozhat, emellett jelentkezhet vérnyomás-ingadozás is. Humánmeteorológia.

 Erősödhetnek a kopásos ízületi panaszok, és emellett főleg a Dunántúlon, a délutáni órákban többeknél vérnyomás problémák léphetnek fel. Amennyiben érintett, ajánlott galagonya teát fogyasztania, amely sokat segíthet a panaszok enyhítésében.

Fejfájással boldogít

Hirdetés

loading...

Emellett az arra hajlamosak kezdetben enyhe, görcsös jellegű fejfájást is tapasztalhatnak, sokaknál a délutáni, esti órákban a fájdalom erősödése várható. Intenzív tünetek főként északnyugaton jelentkezhetnek. A fej görcseire hatékony megoldást jelenthet néhány csésze borsmenta tea. A napi folyadékbevitel növelése szintén enyhíthet a panaszokon, a hűvös időben ajánlott erre a célra a meleg leveseket előnyben részesíteni. A vitamindús idény- és zöldségfélékből készítve nem csak a fejfájásról, de egyben az immunrendszer erősítéséről is gondoskodhatunk. Az általános higiénia fokozott betartásával, gyakoribb kézmosással a fertőzéses betegségek kialakulását is megelőzhetjük.

A sokfelé borongós, fényhiányos napon a kialvatlanság és fáradékonyság mellett többen lehangoltságot, rosszkedvet tapasztalhatnak. Ezeken a tájakon napközben is hűvös lesz az idő, alacsony marad a hőérzet, ajánlott tehát a vastag, réteges öltözet. Ellenben a délnyugati megyékben az egyre többfelé kisütő napnak köszönhetően jelentősen javulhat a hő- és komfortérzet.

Humánmeteo

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.