kezmasszazs_hasznos

Hogyan szabadulhatsz meg a stressztől 5 perces tenyérmasszázzsal?

Hirdetés

 Évszázadok óta használják ezt a masszázst, amely a leghatékonyabban fejti ki a stresszűző hatást a szervezetben. Előnye, hogy magadnak is meg tudod csinálni, és mindössze öt percet vesz igénybe. A nap bármely szakában végezhető. A legkisebb energiabefektetéssel igen jó eredmény érhető el, érdemes kipróbálni!

 

1. gyakorlat
Vedd a kisujjad a másik kezed mutató és hüvelykujja közé, kicsit rázd meg, hogy ellazuljon. 10 másodpercig forgasd körbe, majd ismételd meg a másik irányba. Tedd ugyanezt a másik kezeddel is.

2. gyakorlat

Nyomkodd meg az ujjaid tövét. Mindegyiket. Minden ujjunk más szervünkért felel, például a hüvelykujjunk tövének nyomásával felszabadítjuk az orrunkban lévő akadályokat, és a légzést tisztítjuk. A hüvelykujjunk vége viszont reflexpont, ez a tüdővel van kapcsolatban.

3. gyakorlat

Hirdetés

loading...

Az egyik kezedet szorítsd ökölbe, de úgy, hogy a másik kezed hüvelykujját bele tudd nyomni a közepébe. Szorítsd erősen így, hogy a hüvelyk ujjad benne van, szorítsd erősen, de közben próbáld meg kihúzni a hüvelyked az öklödből. Ismételd meg a másik kezeddel is.  Még a hátad is roppan ha jól csinálod.

4. Gyakorlat

Végül rázd meg a kezeidet, azt kell érezned, hogy melegek, és lazák. Az ujjaink helyettünk dolgoznak, ezért fontos odafigyelni arra, hogy néha ellazuljanak, és újult erővel vegyék fel a harcot értünk, és a stressz ellen.

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: