Kutatások szerint az az alacsonyabb anyukáknak rövidebb a terhességük

Hirdetés

Hát igen a magasságod szerepet játszik a terhességed hosszában. Egy  PLOS Medicinea magazin új kutatása szerint, melyet még nyáron publikáltak, a terhesség hossza valóban összefügg a kismama magasságával. A kutatás Cincinnati  gyermekkórház koraszülött központjának adataira épül.

Miért van ez vajon?

Az Egyesült Államokban évente nagyjából 500 000 baba jön világra korábban, mint annak ideje volna. Ez az arány a fejlett országok közt a legmagasabb,  De nemcsak a koraszülés jelent problémát, hanem sanos az is, hogy a koraszülött csecsemők nagyobb arányban vannak kitéve komoly és maradandó betegségeknek. Sajnos a köraszülöttek közt a halálozás aránya is magasabb.

Mi köze a magassághoz? 

Hirdetés

loading...

Ez a tanulmány 3500 terhességet vizsgált, Finnországban, Norvégiában, és Dániában. És bár a tanulmány nem tért ki arra, hogy az anyukák magassága miért befolyásolja a terhesség hosszát, néhány szakértő előállt a saját magyarázatával, mely szerint lehet, hogy a magasság  befolyásolja a méh és a medence méretét is, ezért lehet, hogy a babáknak nincs elég helyük már a fejlődéshez.

Mit tehetsz? 

Ha alacsony vagy, máris megijedtél? Vegyél egy mély lélegzetet! Louis Muglia a Koraszülés megelőző központ vezetője, aki a kutatást vezette, emlékeztet minket arra, hogy ennél azért sokkal több faktor felel azért, hogy a terhesség milyen lefolyású. Az anya súlyától kezdve az egészségügyi történetéig. A stressz például hozzájárul  a koraszüléshez, tehát a magasság, csak egy a sok meghatározó közül.

A legjobb, amit egy alacsony kismama tehet a piciért, hogy minél egészségesebben él a terhesség alatt. Figyelj a súlygyarapodásra, a vitaminhiány elkerülésére és a megfelelő étrendre!

Credits:pregnancymagazine

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.