Két különböző terhességet hordott egyszerre ez a nő, a végeredmény elképesztő!

Hirdetés

 Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni. Kate Hillpolicisztás petefészek szindrómával (PCOS) küzdött, a hormonális megbetegedés miatt nem volt peteérése, ezért hormonkezelést kapott – számolt be erről az esetről a BBC.

ikrek-2

Az asszony két különböző időpontban esett teherbe ikreivel, annak ellenére, hogy az érintett időszakban mindössze egyszer élt védekezés nélküli szexuális életet. Ez egy nagyon ritka jelenség, hogy egy már várandós nő ismét teherbe esik.

A teherbe esés hatására leáll a havi peteérés, ám nagyon ritka esetekben előfordul, hogy kiszabadul még egy érett petesejt amely, ha megtermékenyül és beágyazódik, ugyanúgy egészséges terhesség válhat belőle. A világon eddig mindössze tíz ilyen esetet, úgynevezett szuperfetációt dokumentáltak. Az ausztrál pár orvosa, Brad Armstrong szerint az állapot ritkasága miatt maga is kénytelen volt utánanézni az interneten a hasonló eseteknek.

Hirdetés

loading...

ikrek-3

Charlotte és Olivia tíz hónappal ezelőtt jöttek a világra eltérő testhosszal és súllyal. Az ikrek a magzati fejlődésnek is eltérő fokát érték el. “Igazság szerint nem is tudatosult bennünk, hogy milyen különleges helyzetben vagyunk, amíg meg nem születtek a lányok” – mondta Kate Hill.

ikrek

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.