Ez a kisfiú meghalt egy órával a strandolás után. Ezt minden szülőnek tudnia kell!

Hirdetés

Bár most nincs strandidő, a  következő történet egész évben aktuális! Akár uszodában, akár tóparton, akár a fürdőkádban is leselkedhet ránk, vagy gyermekünkre!

Sokszor van, hogy nem törődünk vele, fürdés, strandulás után, pedig halálhoz vezethet. Teljesen normális, hogy a gyerek elfárad, le akar feküdni, egész napos fürdőzés után kimerült a víztől.

Ezt a történetet olvasd el, és biztosan meg fog változni a véleményed, és te is komolyabban veszed ezt a problémát!

Cassandra Jackson is azt gondolta, hogy az egész napos strandolás után, teljesen érthető, hogy a kicsi fáradt,  gyorsan le kell őt fektetni.

A 10 éves johnnyval így is tett, amint hazaértek, lefektette aludni, mivel fáradtságra, kimerültségre panaszkodott. Később azonban, amikor felment a fiához, megnézni, hogy minden rendben van-e, a megdöbbenéstől alig tért magához.

A ksifiú habos szájjal feküdt,levegőért kapkodott,. Azonnal elvitték az ügyeletre, ahol közölték az aggódó anyukával, hogy másod-fulladás.

A másodfulladás általában a strandolás után, 72 órán belül történik meg, és annak eredménye, hogy az illető sok vizet lélegzett be.

Hirdetés

loading...

A másod-fulladás halálos lehet, de sokan nem törődnek vele, nem is gondolnak rá.

Bármikor, ha valaki (gyerek, felnőtt) ha csak egy kis vizet is lélegzik be, amely a tüdőbe jut, nagyon oda kell figyelnünk. A tüdő ugyanis feldagadhat a víztől. Általában nagyon kevés víz is okozhat ilyen dagadást. Ilyenkor a tüdő nem jut elég oxigénhez, és megtörténik a fulladás.

Ha tudod, hogy a gyermeked túl sok vizet nyelt, vagy akár fulladás közeli állapotba került korábban víz mellett, nagyon figyelj rá még 72 órán át, mert bekövetkezhet a második fulladás. Vagy másod-fulladás.

Ezekre a tünetekre figyelj:

  • Erős fáradtság fürdőzés után,
  • Légzési rendellenesség, levegőért kapkodás,
  • Feszült, ideges hangulat,

Oszd meg a barátaiddal, ők is tudják!

 

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.