620x0-2

KI­DE­RÜLT, KIK AZOK A NŐK, AKIK TÉNY­LEG TO­VÁBB ÉLNEK! VÁL­TOZ­TASS TE IS!

Hirdetés

A NŐK TO­VÁBB ÉLNEK, HA TER­MÉ­SZET VESZI ŐKET KÖRÜL. EGY AME­RI­KAI KU­TA­TÁS BE­BI­ZO­NYÍ­TOTTA, HOGY NŐ­KÉNT JÓL TE­SZED, HA MINÉL TÖBB NÖ­VÉNNYEL VE­SZED KÖRÜL MAGAD.

Álmodj nyugodt életet egy erdő közepén és meglátod, hogy csökkenni fog a stressz az életedben és tovább fogsz élni. Egy amerikai tanulmány szerint azon nők, akiket az otthonukban növények vesznek körül egészségesebbek, mint azok, akiket nem vesz körül zöld.

A Harvard T. H. Chan Közegészségügyi Iskola (School of Public Health) és a bostoni Brigham and Women’s Hospital közös kutatása során 2000 és 2008 között 108 630 nőt vizsgáltak az Egyesült Államokban.

Megállapították, hogyazoknál a nőknél, akik zöldebb környezetben éltek ritkábban (34 %-kal) fordultak elő légzéssel kapcsolatos halálesetek és 13 %-kal alacsonyabb volt náluk a rákos megbetegedések száma is.

MI A KAPCSOLAT A NÖVÉNYZET ÉS A HALÁLOZÁS KÖZÖTT?

Hirdetés

loading...

A zöld, természetes környezetben a légszennyezés, zaj és a nagy meleg káros egészségügyi hatásait kevésbé élték meg az érintettek. A több növényzet nagyobb fizikai aktivitást és társadalmi kapcsolatokat, így alacsonyabb stressz szintet feltételezett.

A kutatókat is meglepte az összefüggés a zöld terület és az alacsonyabb halálozási arány között. Azzal magyarázzák mindezt, hogy ha a nők több fát látnak maguk körül, mérhetően alacsonyabb lesz a depresszió iránti hajlamuk és jobb lesz a mentális egészségük.

ÜLTESS TEHÁT MINÉL TÖBB FÁT MAGAD KÖRÉ!

ripost

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.