Ez a szombat sem lesz sokkal napfényesebb, mint a hét többi napja

Hirdetés

Szombaton továbbra is frontmentes idő várható. A napok óta tartó enyhe, párás időjárás ugyanakkor nem csak a hangulatunkra van rossz hatással, hanem szervezetünk védekezőképességét is megterheli.

Szombaton front nem érkezik térségünkbe. Délen folytatódik a fényszegény, szürke idő, máshol azonban hosszabb-rövidebb napos időszakok javíthatják a hangulatot. A napfény hiánya, akkor levertséget, általános rosszkedvet okozhat, és akár az alvásigény is megnőhet miatta. Országszerte fokozódhatnak az ízületi panaszokkal élők tünetei, az érintettek a tüneteik enyhítésére folyamatosan tartsák melegen végtagjaikat, védjék a hideg, nyirkos levegőtől – figyelmeztet a Meteoklinika.

Fontos a vitaminpótlás

Alvászavarok esetén este egy meleg, nyugtató levendulaolajos fürdő segíthet ellazulni, az elalvás is megkönnyíthető vele. Az immunrendszert fokozottan igénybe veszi a párás idő, a feltételek kedveznek a kórokozók terjedésének. Rendszeresen szedjünk a C-vitamint, emellett az étkezés során is ügyeljünk arra, hogy megfelelő mennyiség jusson a szervezetbe. Naponta legalább háromszor együnk valamilyen friss gyümölcsöt, zöldségfélét. Most a hazai almának, körtének, illetve a citrusféléknek van szezonja. Ha minden nap eszünk almát, azzal tartósan is megerősíthetjük szervezetünket.

Hirdetés

loading...

A légszennyezettség a nagyvárosokban többfelé magas, keleten az eseménytelen idő hatására várhatóan tovább növekszik a levegő károsanyag-tartalma. Elsősorban a PM10 és a nitrogén-oxidok feldúsulására számíthatunk, lehetőleg kerüljük el a nagyvárosok forgalmasabb közlekedési csomópontjait!

A közlekedés során a pára és a köd is síkossá teheti az útburkolatot, emiatt vezessünk nagyon óvatosan, és mérsékeljük a sebességet! Északnyugaton időnként élénk oldalszél ronthat a menetstabilitáson. Ezen kívül országszerte koncentrálási problémák, figyelmetlenség jelentkezhet, a fáradt, türelmetlen sofőrök pedig tovább fokozhatják a balesetveszélyt.

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.