ÍGY JELÖLIK MEG A LAKÁSOKAT A BETÖRŐK? HA EZEKET A JELEKET LÁTOD A POSTALÁDÁDON, BAJ VAN

Hirdetés

Több éve kering a pletyka, hogy a betörők bizonyos jeleket, ábrákat vésnek a postaládákba, ajtókba, hogy megjelöljék, melyik lakást érdemes kirabolni.

Több éve kering a pletyka, terjed a szóbeszéd, hogy a betörők bizonyos jeleket, ábrákat vésnek a postaládákba, csengőkre, ajtókba, hogy megjelöljék, melyik lakást érdemes kirabolni, vagy épp melyiket kell jó messzire elkerülni.

Ráadásul ez a módszer nem csak Magyarországon bevett dolog, Angliában, Belgiumban vagy Olaszországban is előszeretettel használják a betörők.

A jelölésekben országonként eltérések mutatkozhatnak, de az X mindenhol azt jelenti, hogy megéri kirabolni az adott lakást, jó célpontot jelent a tolvajok számára.

 

A rendőrség szerint ezek a “pletykák” néhány évente felröppennek, ám nincs valós alapjuk.

Ennek azonban ellentmond egy igen különös eset, melyre az urbanlegends bukkant rá: Bédi Tamás rendőrnyomozó egy megjelöléses bűnesetről számolt be: egy férfi és egy nő különböző ürügyekkel bementek a rózsakerti lakótelep épületeibe.

Hirdetés

loading...

“becsengettek, feljutottak a lakásokhoz, és ahol gyenge volt a zár vagy nem voltak otthon, annak a családnak a megfelelő kapucsengőjéhez elhelyeztek egy bizonyos jelet.”

A lakók gyanúját követően a rendőrök kiszálltak, letörölték a fekete alkoholos filccel hagyott pöttyöket, és máshova rakták ki őket. Ezután az egyik lakásba betelepültek, kivárták a betörőket, megvárták, amíg kiviszik a lopott holmit, majd lecsaptak rájuk.

Magyarországon ezen az eseten kívül már többen is beszámoltak arról, hogy furcsa jeleket láttak a postaládákon, csengőkön, villanyórákon! Ezeket ajánlatos eltávolítani!

Jobb félni, mint megijedni!

Ne felejtsd el megosztani, ha fontosnak tartod! 

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.