szonyeg

VARÁZSOLD ÚJJÁ A SZŐNYEGED NULLA FORINTBÓL, AZ ÜNNEPI NAGYTAKARÍTÁSBAN

Hirdetés

SAJNOS BÁRMENNYIRE IS VIGYÁZUNK A TISZTASÁGRA, A SZŐNYEGEK A RENDSZERES TAKARÍTÁS MELLETT IS SOKAT VESZÍTENEK RAGYOGÁSUKBÓL, HISZEN A POR ALATTOMOS MÓDON MEGTELEPSZIK RAJTUK, AMIN A PORSZÍVÓZÁS NEM MINDIG SEGÍT.

Ilyenkor muszáj egy alapos tisztítást végeznünk, hogy még a makacsan lerakódott portól is megszabaduljunk. Ehhez nem kell drága tisztítószereket vásárolni, hiszen egy praktikus háziasszony erre is tudja a megoldást. De ha eddig nem hallottál róla, akkor most eláruljuk, hogy milyen házi praktikával élesztheted ujjá a szőnyegedet.

Két dolog kell csak hozzá: szódabikarbóna és ecet! Ez a két szer szinte mindennel csodát tesz!

Hozzuk felszínre a mélyebb szennyeződéseket!

A drága porok helyett, a szódabikarbóna lesz ebben segítségedre! Ha azt is szeretnéd, hogy illatozzon a szőnyeg, akkor keverj a szódabikarbónához egy kis szárított levendulát és szórd a keveréket egyenletesen a szőnyegre! Legalább egy órán át hagyd hatni! Ezalatt magába szívja a mélyén lapuló, több hónapja megbújó szennyeződéseket és kellemetlen szagokat. Ezután már csak fel kell porszívóznod és máris makulátlanul tiszta szőnyeget kapsz!

Cleaning lady vacuuming a soft white carpet in living room.

Hirdetés

loading...

Élénkítsük fel a színeket!

Ha azt szeretnéd, hogy a szőnyeged visszanyerje eredeti színét, akkor vedd elő az ecetet és 1-3 arányban keverd össze vízzel. A porszívózás után, vedd elő a keveréket és alaposan dörzsöld át vele a szőnyeget! Látványos változáson fog keresztül menni a szőnyeged, mintha csak új lenne: gyönyörű, élénk, friss színeket kapsz!

 

Tipp: ha kinyitod az ablakot, akkor az ecet erős illata gyorsan elillan majd!

Ez a praktika semmibe sem kerül, mégis egy új szőnyeget kapsz érte! Megéri, nemde?!

praktikushaziasszony

Facebook Comments

Hirdetés

loading...

Post Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.